Вiтаю, дружа!лiтaрa.net

Вершы са збору “Марыя S.”
18 красавiка 2007 /лiтаратура/
Віктар Сямашка

“Кроў Сусвету”, Менск, 1996
12 студзеня 2007 /лiтаратура/
Валерыя Кустава

Адметнасць шляху ў апраметную для беларуса
12 студзеня 2007 /iнтэрвiю/
Валерыя Кустава

Дзень Дз
4 лiстапада 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Зацірка
29 кастрычнiка 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Адам Глобус [e,ф,8]
Аксана Бязьлепкіна [e,2]
Алесь Аркуш [i,e,ф,6]
Алесь Разанаў [1]
Аляксей Бацюкоў [e,2]
Аліса Бізяева [i,e,ф,17]
Андранік Антанян [i,e]
Андрэй Дынько [i,e,ф,3]
Андрэй Курэйчык [i,e]
Андрэй Хадановіч [i,e,ф,12]
Валерыя Кустава [i,e,2]
Валянцiн Акудовiч [i,e,ф,1]
Вольга Караткевіч [i,e]
Віктар Сьлінко [2]
Віктар Сямашка [i,e,1]
Вінцэсь Мудроў [i,e,ф]
Ганна Гершвін [e,1]
Ганна Кiслiцына [i,e,ф,7]
Зьміцер Арцюх [e,1]
Зьміцер Бартосік [i,e,ф]
Зьміцер Вішнёў [i,e,ф,3]
Зьміцер Дзядзенка [e,1]
Людка Сільнова [1]
Людміла Рублеўская [i,e]
Лявон Вашко [4]
Лявон Вольскі [i,e]
Лявон Юрэвiч [i,e,ф,2]
Маnn Kurt [i,e,ф,14]
Макс Шчур [e,2]
Марыя Мартысевіч [i,e,2]
Мікола Папека [i,e,1]
Міра Лукша [i,e,1]
Павал Сьвярдлоў [i,e,1]
Павел Абрамовiч [i,e,3]
Павел Надольскi [i,e]
Палівач [e]
Пятро Васючэнка [1]
Севярын Квяткоўскі [i,e]
Серж Мiнскевiч [i,e,ф,1]
Славамір Адамовіч [1]
Сяргей Астравец [i,e,1]
Сяргей Сматрычэнка [e,1]
Сяргей Шыдлоўскі [i,e,ф,1]
Тацяна Сьлінка [e,ф]
Уладзімер Арлоў [i,ф,1]
Усевалад Гарачка [e,2]
Францiш Богуш [e,1]
Цiна Клыкоўская [e,1]
Юрась Барысевіч [e,1]
Юры Гумянюк [i]
Ігар Бабкоў [e,7]
Ігар Сiдарук [i,e]
Ўжо ня дзевачка... [i,e,ф,1]
Ільля Сін [i,e]
Інэса Кур`ян [e]
Ірына Хадарэнка [i,e,ф]

i - толькi iнфармацыя
е - ёсьць email
ф - ёсьць фота
лiчба - колькасьць матэрыялаў зьвязаных з аўтарам
Бахарэвіч, Праклятыя госці сталіцы
створаны: 14.02.2008, абноўлены: 24.04.2008 23:30, камэнтароў: 18

Панове, хачу падзяліцца ўражаннямі ад апошняй кніжкі Бахарэвіча: звязная кампазіцыя, файная праца з мовай, цікавыя назіранні, калючая іронія. Кожны абзац - добра прапісаная мініятурка. Нарэшце, аўтар не тыцкае пальцам у канкрэтныя месцы, а толькі падае мастацкія вобразы, але Мінск выразна пазнаецца і выглядае вельмі матэрыялізаваным, як той Дублін у Джойса. Прыемна чытаць якасна напісаную літаратуру. Якія будуць думкі?
напiсаў Руды Тамаш 14.02.2008, 17:50

Я згодная з Вамі. Сама маю намер напісаць артыкул: я самай лепшай думкі пра раман. Ці не хацелі б Вы напісаць рэцэнзію?
напiсала Вiка Трэнас 15.02.2008, 11:36

Таксама мне падаецца дзіўным, што з нагоды выхаду кнігі не было амаль ніякага рэзанансу. Цікава, чаму?
напiсала Вiка Трэнас 15.02.2008, 11:37

Дзякуй, Віка, але рэцэнзію пісаць хіба не буду. Я ўсё ж чытач, а не прафесійны крытык, і пісаніна мая будзе дылетанцкай.

Малы рэзананс магу аднесці на конт невялікага накладу і адсутнасці прамоцыі.
напiсаў Руды Тамаш 15.02.2008, 14:09

—Таксама мне падаецца дзіўным, што з нагоды выхаду кнігі не было амаль ніякага рэзанансу. Цікава, чаму?—

Таму, што ў беларускай літаратуры 99% рэцэнзій заказныя. Вось і Віка напіша на свайго знаёмца. Ці будзе яна аб'ектыўнай? Не сумняваюся, што не будзе. Асабістая прыхільнасць замыльвае вочы. І не спрабуйце мяне пераканаць у адваротным.
напiсаў крытык-05 18.02.2008, 11:09

Варта было б параўнаць "Праклятых госьцяў сталіцы" А.Б. з "Малой падарожнай кніжкай па Горадзе Срнца" А.К.

напiсаў werk 19.02.2008, 13:05

Іронія лёсу, але я чытаў "Праклятых" і "Малую падарожную" адна за адной. Як на мой погляд, падабенства там няшмат. Бахарэвіча я б хутчэй параўнаў з Вежнавец. "Малая падарожная" - някепская кніжка, але я не мог пазбавіцца адчування, што гэта - бясплатны бонус да "Горада СОНца". Клінаў прамовіў словамі тое, што і так было відаць з яго геніяльнага альбома і што, відаць, прамаўляць было залішнім.

Вяртаючыся да тэмы крытыкі. Я - дылетант, Віка - неаб'ектыўая. Мо пан Крытык-05 напіша? Прачытаю з цікавасцю.
напiсаў Руды Тамаш 19.02.2008, 23:20

крытык у адпадзе. Спадабалася ідэя. Але ў мастацкім пляне гэта па меншай меры не Кафка. Выбачаюся. Аднак для бел.літаратуры гэта 5 баляў па пяцібальнай сістэме. так трымаць!
напiсаў крытык-05 20.02.2008, 00:00

У абедзьвюх кнігах галоўны герой - не асоба, а дэкарацыя.
Месца падзеяў.
Сталіца.
У Альгерда гэты герой пераважна адмоўны, у Артура станоўчы.
Горад-тэатр і горад-музэй.
Мінатаўр і Тэзэй.
МТЗ.
напiсаў werk 20.02.2008, 01:29

Эмтэзей.

напiсаў werk 20.02.2008, 01:59

Цікавае назіранне наконт дэкарацыі. Але дэкарацыя - нішто, калі яе не апладняе дзейная асоба.
напiсаў Руды Тамаш 20.02.2008, 09:39

У Альгерда Менск - дэкарацыя.
У Артура - ДК "Рацыя".

напiсаў werk 20.02.2008, 11:03

Спадарства, мне думаецца, што ніякага менавіта эстэтычнага падабенства паміж кнігамі Артура і Альгерда няма: розная стылістыка, розныя мэтавыя ўстаноўкі. Зрэшты, хочацца сказаць наступнае: праблема не ў тым, будзе крытыка аб'ектыўнай ці суб'ектыўнай, рацыянальна ці эмацыйна напісанай — праблема ў тым, каб была ХОЦЬ ЯКАЯ КРЫТЫКА. Бо кнігі праходзяць незаўважанымі.
напiсала Вiка Трэнас 20.02.2008, 11:06

Лічыцца, што беларускія словы любяць прыстаўны гук: трэба пісаць ня Ольга, а Вольга, не Мсьціслаў, а Амсьціслаў. Тады атрымліваюцца Вальгерд і Аменск (не Эмтэзей, а Канецк).

напiсаў werk 20.02.2008, 17:49

Далёкая асацыяцыя з Клінавым. Учора пабачыў у Нацыяналцы фотавыставу "Метафізічныя гарады" пра архітэктуру Італіі 1920-40х гадоў. Ідэя тая самая, што ў нашым горадзе СОНца: на замову ўсемагутнага ўраду з чыстага аркуша выбудаваць гарады будучыні.

Архітэктура цікавая, здымкі файныя, пераважна чорна-белыя, зробленыя пры адсутнасці людей у тых будынках. Карацей, сюр. Стаю, любуюся. Тут дзвер у сцяне адчыняецца і выходзіць таварыш Чаргінец з дэлегацыяй брытанскіх бізнэсменаў. Сюр стновіцца ўсеабдымным…
напiсаў Руды Тамаш 11.03.2008, 09:33

Брытанскія госьці сталіцы…
Шмат здымкаў падобнага кшталту зрабіў Міхал Баразна - менскіх і рымскіх: людзей ня бачна, але будынкі тварападобныя.
напiсаў werk 11.03.2008, 11:48

У "Дзеяслове" бліжэйшае абмеркаваньне прысьвечана кнізе Артура Клінава. Далучайцеся.
напiсаў tob 22.04.2008, 00:50

А па мойму ніхто не хоча бачыць аб'ектыўна. Пры ўсёй павазе да аўтара.Кніжка слабая, калі параўноўваць з мінулымі.
Паўтарэнне тых жа прыёмаў, толькі ўжо з новымі героямі і менш таленавітае. Назар Мінус-проста поўны МІНУС.
напiсаў Злыдзень 24.04.2008, 23:30

Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны.

Беларуская Палiчка
 Pravapis.org
 Навiны ТВЛ
 Наша Нiва
 Arche
 Дзеяслоў
 Фрагмэнты
 Nihil
 Калосьсе
 Асацыяцыя Ўкраiнскiх пiсьменьнiкаў

2002 © litara.net | iнфармацыя пра праект
хостынг прадстаўлены ext|media