Вiтаю, дружа!лiтaрa.net

“Дарыць людзям душу”
1 лютага 2011 /рэцэнзii/
Казімір Камейша

Каардынаты лабірынту
1 лютага 2011 /рэцэнзii/
Галiна Булыка

Вершы са збору “Марыя S.”
18 красавiка 2007 /лiтаратура/
Віктар Сямашка

“Кроў Сусвету”, Менск, 1996
12 студзеня 2007 /лiтаратура/
Валерыя Кустава

Адметнасць шляху ў апраметную для беларуса
12 студзеня 2007 /iнтэрвiю/
Валерыя Кустава

Адам Глобус [e,ф,8]
Аксана Бязьлепкіна [e,2]
Алесь Аркуш [i,e,ф,6]
Алесь Разанаў [1]
Аляксей Бацюкоў [e,2]
Аліса Бізяева [i,e,ф,17]
Андранік Антанян [i,e]
Андрэй Дынько [i,e,ф,3]
Андрэй Курэйчык [i,e]
Андрэй Хадановіч [i,e,ф,12]
Валерыя Кустава [i,e,2]
Валянцiн Акудовiч [i,e,ф,1]
Вольга Караткевіч [i,e]
Віктар Сьлінко [2]
Віктар Сямашка [i,e,1]
Вінцэсь Мудроў [i,e,ф]
Галiна Булыка [e]
Ганна Гершвін [e,1]
Ганна Кiслiцына [i,e,ф,7]
Зьміцер Арцюх [e,1]
Зьміцер Бартосік [i,e,ф]
Зьміцер Вішнёў [i,e,ф,3]
Зьміцер Дзядзенка [e,1]
Казімір Камейша [i,e]
Людка Сільнова [1]
Людміла Рублеўская [i,e]
Лявон Вашко [4]
Лявон Вольскі [i,e]
Лявон Юрэвiч [i,e,ф,2]
Маnn Kurt [i,e,ф,14]
Макс Шчур [e,2]
Марыя Мартысевіч [i,e,2]
Мікола Папека [i,e,1]
Міра Лукша [i,e,1]
Павал Сьвярдлоў [i,e,1]
Павел Абрамовiч [i,e,3]
Павел Надольскi [i,e]
Палівач [e]
Пятро Васючэнка [1]
Севярын Квяткоўскі [i,e]
Серж Мiнскевiч [i,e,ф,1]
Славамір Адамовіч [1]
Сяргей Астравец [i,e,1]
Сяргей Сматрычэнка [e,1]
Сяргей Шыдлоўскі [i,e,ф,1]
Тацяна Сьлінка [e,ф]
Уладзімер Арлоў [i,ф,1]
Усевалад Гарачка [e,2]
Францiш Богуш [e,1]
Цiна Клыкоўская [e,1]
Юрась Барысевіч [e,1]
Юры Гумянюк [i]
Ігар Бабкоў [e,7]
Ігар Сiдарук [i,e]
Ўжо ня дзевачка... [i,e,ф,1]
Ільля Сін [i,e]
Інэса Кур`ян [e]
Ірына Хадарэнка [i,e,ф]

i - толькi iнфармацыя
е - ёсьць email
ф - ёсьць фота
лiчба - колькасьць матэрыялаў зьвязаных з аўтарам
Няхай жыве кансумерызацыя !
Маnn Kurt, 09.10.2002

Чым будзем закусваць "Усяслава Чарадзея" ?
чытаць артыкул

створаны: 09.10.2002, абноўлены: 02.01.2003 00:07, камэнтароў: 19

Цалкам згодны! Дый наагул вельмі ўсьцешаны, што Манн Курт пачаў свае міні-эсэ сюды выстаўляць. Гэта добра.
напiсаў rydel 09.10.2002, 15:37

А што, нехта супраць?
напiсаў Navum 09.10.2002, 15:51

З-за вас, Манкурце, я раблюся шчэ большай ахвярай гэнай кансумэрызацыі - www.livejournal.com/talkread.bml?journal :))
напiсаў rydel 10.10.2002, 02:22

Ну дык ! Я пазаўчора тусаваўся ў маім улюбёным кіеўскім ірландскім пабе Golden Gate. Там 22 гатункі разліўнога піва. Можна за 24 грн. замовіць дэгустацыю: 6 100-гр. шклянак піва розных гатункаў. Раней я дужа любіў тамтэйшую "Старую фартэцу", але яна відавочна сапсавалася, як і ўсё, што вараць у нашым Ракаўскім бровары. Лепей выпіць непасрэдна чырвонага "Кілкені", з якога тая "фартэца" садраная. Ну, яшчэ быў Newcastle, Leffe, Паўланеравы weissbier, Guinness, але найбольш спадабаўся witbier ад Hoegarden. Раней ніколі такога не каштаваў, і мушу зазначыць, што больш смачнага з "белых піў" я ніколі не піў. Давялося паўтараць. У выніку сумленна заслужыў дысконтную картку Golden Gate'у.

Усім, хто мае такую магчымасць, настойліва прапаную пакаштаваць Hoegarden. Прыехаў дадому, стаў чытаць сваю ўлюбёную піўную энцыклапедыю: дык гэта ж гатунак, створаны Адраджэнцам белага піва, Пьерам дэ Сэлісам ! У 1960-я гэты пакутна-ахвярны змагар, засмучаны татальным наступам крэтыністычных светлых лагераў, захварэў на ідэю фікс адрадзіць традыцыйны фламандскі witbier. І ў яго атрымалася ! Больш за тое, гатунак стаў настолькі папулярным, што яго выкупіў Інтэрбру. Дэ Сэліс мусіў ратавацца ад наступстваў глабалізацыі ўцёкамі ў… Тэхас ! Хто жыве недалёк ад Остына, можа паспрабаваць знайсці там ягоныя шэдэўры. Асабліва Celis White.

Дэ Сэліс, у нейкім сэнсе - яскравы прыклад не-беларускага не-інтэлектуала. Ціпа сумленны буржуазны рамеснік. Бо ў ягонай свядомасці, на ягонае шчасце, адсутнічае такі іерогліф, як "прадсядацілька".

Дарэчы, 2 гады таму напісаў я быў артыкул пра witbier-weissbier у еўрапейскай і нашай гісторыі, але НН адмовілася яго друкаваць, бо тэма не ў дыскурсе.
напiсаў Маnn Kurt 10.10.2002, 09:31

Рыдлю:

Рабіся, братка, рабіся. Бо калі піва ня піць - дык навошта тады наогул жыць?
напiсаў Раман Кардонскі 10.10.2002, 12:14

Курту:

Двукоссі, калі іх шмат, запаршыўліваюць тэкст.
напiсаў Адам Глобус 10.10.2002, 12:16

Дык можа выставіце гэты артыкул пра вайсбір тут на Літары?
напiсаў rydel 11.10.2002, 11:29

Лепей мылам скіну. Бо МК і я - не зусім адно і тое ж. Гэта як Д-р Джэкіл і М-р Хайд(эр). я спрабую акуратна займацца брэнд менэджментам.
напiсаў Маnn Kurt 11.10.2002, 18:53

Можна тут яшчэ асобна акаунт АБ завесьці..
напiсаў holzteller 11.10.2002, 22:31

Не, дзякуй. Гэты брэнд да літаратуры мае вельмі далёкае дачыненне. МК - іншая справа. Гэта нешта накшталт пародыі ці памфлету. Усё ж квазі-літаратура.
напiсаў Маnn Kurt 12.10.2002, 00:03

Дарэчы, маю пытаньне: ці ёсьць нешта пра нашу ліцьвінскую кухню па-ангельску, апрача невялічкай кнігі на Палічцы - www.knihi.com/kuchnia/cuisine.html
Няўжо нічога іншага няма??
напiсаў rydel 18.10.2002, 12:21

Ёсць. Гл. knihi.com/forum/forum.html?id=138
напiсаў Маnn Kurt 18.10.2002, 22:05

Толькі што мне прыйшло ў галаву, што “Купляйце (шчыра)Беларускае” – тыпова адраджэнскі лёзунг. Ён з таго самага лагічнага шэрагу, што і “шануйма-вывучайма-ратуйма-адраджайма”. Г.зн., мы не будзем прыкладаць намаганняў, каб палепшыць якасць нашага прадукту (кілбасы, вершаў, адукацыі і г.д.), але вы мусіце прайсці ўсю дыстанцыю, якая вас, простых цывільных прафанаў, аддзяляе ад нас, Хіратанізаваных Жрацоў Беларускасці. Беларускае – гэта святое. Катэгорыя якасці на яго не распаўсюджваецца. Беларушчына – гэта Сакрум, Вялікая Таямніца, яе цывільнай версіі не можа існаваць by default.

“Купляйце Беларускае” – не важна, што і чаму. Бо люццы выраблялі шчырыя, працавітыя і цягавітыя. А вынік неістотны.

напiсаў Маnn Kurt 01.01.2003, 17:13

Манкурту:

Дык спажыўцоў любой краіны, нават ЗША, намагаюцца заклікаць купляць сваё. І шмат людзей гэта робіць зусім не з патрыятычных памкненьняў, а таму што сваё таньней, бо на яго не накручваюцца дадатковыя падаткі й мытныя зборы. Але мы тут, здаецца, больш пра літаратуру неяк. А яе, літаратуру значыць, пакуль касумерызацыя не даткнулася, а шкада…
напiсаў Раман Кардонскі 01.01.2003, 17:21

І мы на гэта хварэем, бо купляем жа. Хіба не?

Прынамсі, я асабіста заўважыў, што купляю амаль усю беларускамтоўную музыку, а потым з гэтых 30+ дыскаў раблю сабе два дзясяткі песен у МП3 і слухаю рэгулярна толькі гэныя трэкі.

Асататнія сотні "пясьнёнак" амаль не слухаю. А чаму купляў? Каб падтрымаць. Навошта і чаму?
напiсаў rydel 01.01.2003, 17:25

Я хацеў сказаць, што беларускаму вытворцу, як і беларускаму творцу, традыцыйна не трэба дбаць пра якасць сваёй прадукцыі. Наконт якасці ўсяго, што ў нас вырабляецца (пішацца, ставііца, малюецца, выконваецца) ў нас ёсць універсальнае апраўданне: “не цурайся мяне, панічок”. Я не пра тое, што ў нас няма рэчаў-твораў высокай якасці. Але яны, калі ёсць, мусяць саромецца перад шчырымі люццамі за сваё існаванне. Адсюль сакральнае абгрунтаванне існавання нашай глыбока нацыянальнай машэраўска-лукісцкай бюракратыі: не даць у крыўду нашыя творы-тавары (г.зн захаваць іх ад уздзеянняў злога навакольна-панскага свету, які выстаўляе збыт выкшталцоныя патрабаванні)
напiсаў Маnn Kurt 01.01.2003, 20:50

Выкшталцоны — адукаваны. Адукаванае патрабаванне… Гучыць паэтычна, а таму цмяна. Праясні.
напiсаў Адам Глобус 01.01.2003, 22:42

А што тут тлумачыць ? Адукаваны сярэдні клас робіць выбар на карысць атго ці іншага прадукту, зыходзячы ў т.л. са сваіх культурных прыярытэтаў. Прынамсі, гэная тэндэнцыя нарастала ад канца ІІ сусветнай вайны недзе да 1980-х, калі маркетолагі-палітолагі зацуглялі незалежную ініцыятыву і "стыхійнаму" рынку настаў гамон. Але нашта ад паваеннага дзесяцігоддзя яшчэ засталося. Ёсць яшчэ досыць буйныя групы спажыўцоў, для якіх пакупка пэўнага прадукту - інтэлектуальная гульня, якая патрабуе досціпу і эрудыцыі, а не рэфлекторнае дзеянне ў адказ на тупы ролік ці глянцавы часопіс - як я назіраю ў колах люццоў, у якіх вымушаны варыцца, каб неяк пракарміць сям'ю.

Адукаванае патрабаванне - што ж тут несумяшчальнага ? Гэта ў тым ліку патрабаванне законнасці ў краіне. Традыцыйны Просты Шчыры Беларускі Люцц не ў стане высоўваць Адукаваных Патрабаванняў. І ў гэтым яго падтрымлівае Традыцыйная Шчырабеларуская Культура, як яна выкладаецца ў Школках Шчырабеларускіх.
напiсаў Маnn Kurt 01.01.2003, 23:37

educated demand?

www.google.com/search?q=%22educated+dema

напiсаў rydel 02.01.2003, 00:07

Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны.

Беларуская Палiчка
 Pravapis.org
 Навiны ТВЛ
 Наша Нiва
 Arche
 Дзеяслоў
 Фрагмэнты
 Nihil
 Калосьсе
 Асацыяцыя Ўкраiнскiх пiсьменьнiкаў

2002 © litara.net | iнфармацыя пра праект
хостынг прадстаўлены ext|media