| Вiтаю, дружа! |
| увайсьцi | зарэгiстравацца |
| Зь якой чытачкай АРХЭ вы жадалі б рашыць рад вапросаў? Блін! створаны: 18.02.2003, абноўлены: 03.04.2005 15:08, камэнтароў: 164 ТЫ ДАСТАЛА!!! У мяне не такія доўгія рукі, каб дастаць вас праз Інтэрнет. І ногі таксама. Я росту малога. :-))) Наконт шэрагу пытанняў Пытайце, спадар Дурны. А чым я вас не падабаюся. Хочаце, каб у дзеўчаняці комплексаў паболела? Ты Кардонскі ў спадніцы, альбо па-просту зануда. Ты дастала з калошын шырокіх Дублікатам бясцэннага грузу. Глядзіце! Зайздросьце! Мне рознае казалі, але каб зануда Фантастыка! Я збіраю ўсе меркаванні пра сябе. :-))) Зараз і вашае ў штодзённічак запішу, пасля ўнукі прачытаюць, не горш за якія ўспаміны ці мемуары. А скажыце, якім сваім допісам я вас раздражніла? Мо я і іншым надакучаю. Прыгадваецца анэкдот, які заканчваецца фразай: "А навошта вы мне такія малюнкі падсоўваеце?". Адкуль у вас столькі часу за кампутарам сядзець? Ніхто не мае права біць Чытачку, Кахаць і крыўдзіць, раздражняць яе. Бо раптам перакінецца ў Глядачку, А хтось Дурны завые: Не стае! Раскажыце анекдот! Я не праз увесь час за кампутарам. Я толькі што вярнулася. :-) У мяне адчуванне, што вы спецыяльна заманілі мяне сюды, каб пазбавіць іншыя форумы маёй прысутнасці. Заманілі. Заманалі. Манілі. Маналі. Лі-лі-лі. Толькі што не палівалі Паліва-а-ач, вы сюды таксама часта хадзіць будзеце, каб выказацца пра маю асобу? Пра маё занудства? Мо шчэ скажаце, што Літара загнецца, калі я тут папісваць постынгі буду? Свет спыніцца, Інтэрнет выпарыцца, і застанецца на ўвесь свет бедная-занудная Я гэтага не казаў. Ну, нарэшце, прыстроіў. (Блін!) Дурны Мяне так проста не ўтаймаваць. Што, думаеце, падобныя да вас у рэале не спрабавалі сказаць, што я іх задзяўбла? Спрабавалі. :( Таму, каб палепшыць існаванне сваіх рэальных сяброў, пэўную частку сваёй энергіі я ахвярую Літары. Заманілі. Заманалі. Манілі. Маналі. Лі-лі-лі. Плагіят, ці, як думае Хадановіч, версія. Хлопцы, спевы наладзілі: Лі-лі-ля-ля Час спаткі! Зірніце на гадзіннік. :) З кім? Не ведаю, з кім вы можаце спаць. Не маю аніякіх здагадак нават пра ваш пол. Калі вы з кімсь хацелі на гадзіннік зірнуць, то ўсё адно. Можаце і са мной. Зараз толькі сінхранізуемся - і зірнем. І ўсё-ткі не магу зразумець стваральніка гэтага форума. Я нічым не магла яго дастаць, дакладна! Хадзіла я толькі на інтэлектуальныя форумы пра пісьменніцу ды пісьменніка і інш., і так хадзіла, што на нечую пятку патрапіла з усяе моцы абцасам. Эх, настрой у мяне добры, то мо прабачэння папрасіць? 2Блін "Плагіят, ці, як думае Хадановіч, версія." Які такі плягіят? Сам прыдумаў. Вось бракнеш дурасьць, а падумаюць паэзія.Такія часы І такая паэзія :) Па матывах Не СЫСа Ніхто ня мае права быць чытачкай Цнатлівае і чыстае красы, Калі ў краіне людзі п'юць да ўсрачкі, А ў "Літары" пануюць ГлябусЫ. Чытачка, а ты хто паводле Задыяку? Пэўне, яна Скарпіёнша, бо надта ўжо кусачая і зьедлівая. А ты, зьмяюка, пэўна, Баран. Рак Люблю хавацца ў норы і час ад часу надапаць са свайго сховішча на тых, хто прапрывае міма. А ты, нескарпіён, хто? Можа Рыба альбо Бык? Я - Леў! Брыкаты. Брыкаюцца зубраняткі, а ільвы пазяхаюць на іхняе брыканне і ціха засынаюць. Абізьяну А Чытачка табе, дарэчы, па гараскопе падыходзіць. :-))) Табе таксама. Толькі паводле арыентацыі не падыдзе. А абізьяну - сама то. :-))) Перастаньце гаварыць ад майго імя! Ты, дарэчы, чаму там, а ня тут? Пакуль няма чаго тут прапанаваць. Заўтра хіба тэма зьявіцца. Мне, напрыклад, цікавая сытуацыя з гандлем паветрам. А мне - сістэта бартэрных разьлікаў паміж аўтарамі тэкстаў ды іхнымі рэдактарамі. Калі ласка, з гэтага моманту не верце чалавеку, які падпісваецца маім нікам, але чорнымі літарамі. А табе ці можна верыць, аранжыкавыя літары? А табе? На Літары нікому нельга верыць. Можна мець сто нікаў, ну хаця б два - дакладна. Але, мілая ўжо ня дзевачка, пагадзіся, што часам хочацца паблюзнерыць, не псуючы сабе рэпутацыю. :-) Каб не засмечваць чужыя форумы, буду сядзець у сваім. Памёр Р. Мэрль, французскі пісьменнік, які для мяне застанецца аўтарам рамана "За шклом". Сябра кажа, што людзі ў Сеціве такія, якія яны насамрэч. Няўжо ён мае рацыю? Пачытаеш Літару і робіцца страшна. Нахера тады ад такіх людзей прэміі бярэш? Каб жа ж першае слова вашага пытання было "Чаму" ці "Навошта" А так, відаць, няма сэнсу адказваць "Нахера" - гэта не пытальнае слова. гэта подпіс. Зараз на капэртах спачатку імя пішуць. Подпіс па-японску, здаецца. :) Адказ на мове: Хатасура іссёкэнмэй нінару! (Шэптам)Гамбатто кудасай! Чытачка, прапаную адчыніць дзёньнік у LJ. Там вас каментаваць будуць толькі сябры, калі усталюеце такую опцыю І ёсць поўная гарантыя, што старонка толькі ваша. Ага, мне ўсе кажуць, што я народжана для дзённіка. :) Перагартала я свае "архівы". Адшукалася натхнёнае Хадановічам і АРХЭ. Адразу выбачаюся ў Хадановіча, калі што Спачатку верш А.Хадановіча "Вольны муляр" Я буду будаваць сабе кватэру, з буслом на даху й Будай на сьцяне. Ня бунгала, ня будку бультэр’еру – бэтонны бункер – не разбурыш, не! Каб днём бурлескам бузаваць паперу і бударажыць будуар у сне. будуючы, у будучае веру Хоць з бадуну нам рай і ў будане. Вольнаму муляру ад будыста Навошта псаваць bungaku Бунгалам і бадуном, Нейкім буслом на даху Й сваім будуарным сном. Якісь gakusei зацяты Абурыцца: Кudasai, Будуй сваю хату anata, А Буду сюды не мяшай. Слоўнічак з японскае: Bungaku /бунгаку/ – літаратура; gakusei /гакусэй/– студэнт; кudasai /кудасай/– калі ласка, anata /аната/– ты (вы). чаму я думаў, што яна сьветлавалосая?! (пэўна гэта Аня Кіс зьбіла з панталыку :) Пабачыў, вельмі нават чорненькая. І ў жыцьці прыгажэйшая за сваю фотку. Вы мяне бачылі ў рэале? А чаму не падышлі? А он бы падашол, а я бы адвярнулась.. гэта было на філфаке, калі выступалі фіналісты конкурса. спадарыня была занятая Хадановічам. (занятая - у сэнсе: яе ўвага адцягнутая) Я ўжо здагадалася, дзе вы мяне бачылі. :) А ў той дзень я якраз пазнаёмілася з Хадановічам. Магла б і з вамі пазнаёміцца, калі б вы не прыдумалі сабе зручную адгаворку. ;) Тобу Калі б я і адвярнулася, то выключна ў бок "хлопца з мадэльнай знешнасцю" (с). Не, на самой справе, херня нейкая. Эзатэрыка для абраных. Не разумею я гэтага топіка. Не ведаю я ніякіх чытачак АРХЭ, акрамя сябе - толькі што я не чытачка, а чытач, ды й нярэгулярны І наогул, што гэта за людзі, што яны тут робяць? Для Вано, які не ведае ніякіх чытачак АРХЭ. А вы спрабавалі пазнаёміцца? Насамрэч чытачак АРХЭ вельмі шмат. Прыблізна 1000 на кожны асобнік часопіса. Больш таго Калі вы падорыце сваім знаёмым хаця б па нумару АРХЭ, то яны таксама стануць чытачкамі АРХЭ. Re: Пазнаёміцца? З чытачкамі АРХЭ? Ніколі не ставіў такой мэты Ды й як іх вылучыць з масы. Напрыклад, ідзе дзяўчына (кабета, бабуля). Як лічыце, ці магчыма здагадацца, якія часопісы яна чытае, калі ў гэты самы момант яна нічога не чытае. З іншага боку, калі індывід нічога не чытае ў дадзены момант, ніякая тады ён ня чытачка Дзе яны водзяцца, гэтыя чытачкі АРХЭ??? :) P S ..акрамя Літары Усё робіцца проста: 1. бярэце часопіс АРХЭ 2. сочыце, ці хто з дзяўчат зірнуў на яго 3. падыходзіце, прапаноўваеце пачытаць. хаця б адзін радок. 4. знаёміцеся Калі не ўмее ці не хоча чытаць, чытаеце ёй уголас, але тады яна будзе слухачкай АРХЭ. Што таксама няблага. Усё так проста! :) І чаго я хваляваўся? Дзякуй за параду. Паспрабую абавязкова. я таксама чытаю Arche: www.livejournal.com/users/zmila/88233.ht але я не чытачка Зміцер, вы ўсё слушна напісалі. Я заўжды шчыра прызнавалася, што ў АРХЭ мяне спачатку зацікавілі паненкі на вокладках. Самае цікавае, што як толькі зніклі паненкі, я стала нашмат радзей набываць часопіс. Цікава, ці рабілі якое апытанне, даследаванне наконт таго, як змянілася раскупляльнасць часопіса пасля змены вокладкі. Па лексіцы першых нумароў АРХЭ я нават дабраахвотна падборку незразумелых слоў рабіла. Прыклад адтуль: "Мужчыны чытаюць гэтыя раманы (дамскія - А.Б. ой, Ч.А.)з дэтумесцэнтнымі мэтамі". Гэта з якімі? Аказалася, медычны тэрмін. Цытую: ДЕТУМЕСЦЕНЦИЯ (лат. detumesco – перестать набухать), прекращение эрекции после эякуляции и оргазма. Спецыфічныя мэты як для чытання раманаў Вано Як пішуць людзі ў чатах "нямаза". Калі паспрабуеце пазнаёміцца з дапамогай АРХЭ, распавядзіце пра вынікі эксперымента. ;) Калі ўсё атрымаецца, наступны нумар АРХЭ будзе раскуплены прагнымі да знаёмстваў хлопцамі. Але ўзнікае пытанне, з дапамогай якога часопіса знаёміцца дзяўчатам? "Полымя"? З намёкам на жарсць? "Маладосць"? З намёкам на ўзрост? :)) "Дзеяслоў"? З намёкам на словы, якія не паспяваюць за дзеямі? Ёсць яшчэ "Паміж", але гэта вельмі двухсэнсоўна. А Nihil неяк песімістычна. :))) Чым больш арыгінальны нік у хлопца, тым большая верагоднасць, што ў рэале ён Аляксандр. Чытачка, а як Вам Архэ 2-2004? На маю думку дык сьмешна й безгустоўна, калі ў адным нумары друкуюць пісьменьніка Кундэру й графамана Балахонава. Вы не паверыце, калі я выбрала сабе такі нік, я стала радзей набываць АРХЭ. Сурочыла сябе Чытачка, трэба сябе прымусіць :) Ну а калі што - магу мой асобонік чытаны падараваць. З.Лапцёнку За добры нік трэба плаціць :) У маім выпадку - штомесяц. Хаця Калі з другога боку паглядзець, я раблю дармавую рэкламу. :)) Вось табе і заплоцяць :) Што вы, я ж не з меркантыльных меркаванняў такі нік выбрала. Не трэба платы! Галоўнае, каб АРХЭўцы не запатрабавалі платы за выкарыстанне іх назвы. А то будзе працэс на зайздрасць Кафку. :))) На Оз'е праглядаю спісы мастацкай літаратуры Пакуль сустрэла толькі Быкава і Алексіевіч О, старыя знаёмыя пачалі вяртацца на Літару Як маецеся, чым займаецеся? Займаюся пераважна аспіранцкімі клопатамі Нядаўна была атэстацыя :))) Дарэчы, толькі калі Літара была ў заняпадзе, я зразумела, як яна мне патрэбна. Але за гэты час я напрыдумвала артыкулаў (дакладней, тэм для артыкулаў),якія нельга нідзе надрукаваць, акрамя Літары (мо і можна, але тут прасцей надрукавацца :)))))). І хадзіла, пакутвала,пазбаўленая магчымасці выказацца. Літара акрыяла А я з тымі задумкамі перагарэла Мо ўсё ж наважуся, збяруся Чытачка, завядзі ЖЖ і пішы, калі і што пажадаеш. Можна завесці ЖЖ і МЖ, і ПМЖ Але без рэзанансу яно будзе, без кантэксту і водгуку, без "супраціву матэрыялу". І пры ўяўнай лёгкасці "пішы, калі і што пажадаеш" застанешся ў горкай адзіноце. Ты, Зьміцер, якраз і пакутуеш ад гэтай самай адзіноты. Ці не? Літара.нэт выданне прафесійнае, гэта не аматарскі сайт, дзе можна пісаць абы як і абы пра што. Можна завесці ЖЖ і МЖ, і ПМЖ… Але без рэзанансу яно будзе, без кантэксту і водгуку, без "супраціву матэрыялу" ММ разьбіраецца ў ЖЖ, як сьвіньня ў памаранчах. У Лапцёнка водгукаў у ЖЖ больш, чым у ММ на Літары. абы пра што Кажуць, што Палівач зарэгістраваў "Абы пра што", як гандлёвую марку. Так што, ММ, асьцярожнее. ММ - маладая мама? Кажуць, што Адна баба? Займаюся пераважна аспіранцкімі клопатамі асьпіранцкія клёпаты - ёсьць беспрабудным алькагалізмам і распутствам?.. Прасціця, а вы ў аспірантуры на кафедры тэхналогіі вяжушчых матэрыялаў ? "Асьпіранцкія клёпаты - ёсьць беспрабудным алькагалізмам і распутствам?.." Беспрабудны алкагалізм мне не свеціць :))) Прабудны таксама. А пра "распутства" магу толькі сказаць, што "Секс в большом городе" скончыўся :))))))) "Прасціця, а вы ў аспірантуры на кафедры тэхналогіі вяжушчых матэрыялаў?" напiсаў спец 29.10.2004, 02:23 Не, што вы Я на кафедры тэорыі віртуальных зносінаў на сайце "Літара.нэт" пачатку ХХІ стагоддзя. Толькі не кажыце, што вы мяне не атэстуеце! :)))) Пару слоў пра наш кнігагандаль. Збіралася падарыць сяброўцы кнігу Алены Брава "Каменданцкі час для ластавак". Мн.: Маст.літ., 2004. Ведаю, што кніга добрая, цікавая. Абышла некалькі кнігарань, не адшукала. Стаю ў "Ведах" і думаю, што рабіць. Побач хлопец пацягнуўся за нейкай кнігай, я міжволі прасачыла позіркам за ягонай рукой, ён выняў кнігу і стала відаць вокладку суседняй - патрэбнай мне -кнігі. Я не разумею: яны хочуць прадаваць кнігі ці не? Гэта кніга, якую можна прадаць, якую варта рэкламаваць. Але яе запхалі ў кут так, што нават ШУКАЮЧЫ НЕ АДШУКАЕШ. > Але без рэзанансу яно будзе, без кантэксту і водгуку, без "супраціву матэрыялу". І пры ўяўнай лёгкасці "пішы, калі і што пажадаеш" застанешся ў горкай адзіноце. адкуль такая ўпэўненасьць? калі чалавек нешта піша, стварае і робіць гэта публічна (а ў ЖЖ белмоўная кам'юніці, ці публіка значна больш актыўная і шматлікая, чым на Літары) - ён не застанецца не заўважаным. і дыялёгі і водгукі і рэакцыі - ёсьць, і розныя. > Літара.нэт выданне прафесійнае, гэта не аматарскі сайт, дзе можна пісаць абы як і абы пра што. оооох. :))))) дзякуй за жарт. Надоечы прачытала, здаецца, у Лойкі: Дзённік - гэта альбо данос, альбо самаданос. Ніколі не задумвалася. Калі б я пісала дзённік, ён быў бы больш бяскрыўдным. Ці значыць гэта, што толькі поўна (складана, цікава) пражытае жыццё можа стаць падставай для важкага дзённіка? Ці лепей так: цікавы дзённік - складанае жыццё Не ведаю Szto szanounaja Czytaczka dumaje pra majho Feniksa u aposznim ARCHE? На жаль, я не паспела яго набыць, пакуль ён быў у "Цэнтральнай кнігарні". Расслабілася, думала, што забарона так сабе - віртуальная Аж не Цяпер, мабыць, набыць можна будзе толькі ў рэдакцыі. Пакуль што нічога не магу вам адказаць, але калі буду набываць наступныя нумары (каб з-за аднаго не надакучаць людзям), то прыдбаю і гэты. :) 2Чытачка АРХЭ: Шкада, шаноўная Дарэчы, а на сайце маім былі? www.balachonau.pochta.ru Заходзьце, толькі не пужайцеся :) Рускім тэзэям — рускія сайты. Ці тэзэі ня рускія? Ці ня рускія тэзэі ня ўмеюць чытаць не па-руску? Ці ў ня рускіх тэзэяў, якія ня ўмеюць чытаць не па-руску, няма ведаў пра існаваньне інтэрнэту па-за Расеяй? 2Licvinski Zubr: Драматычная іронія з элемэнтамі барочнасьці, за якой, напэўна, уласны інтарэс (зразумеў гэта, зайшоўшы на Ваш сайт). Мой сайт рабіўся прыхапкам як першая спроба самастойнага перабываньня творчасьці ў нэце. Безумоўна мяне турбуе, што на канцы адрэсы стаіць RU Але ці так гэта важна? "Алекс Юстасу. Балахонаў Паштару", - жартую я, але Вы сьмеяцёся не над тым. Нажаль :_( 2litara.net: Ваш сайт чамусьці ня грузіцца ў MIExplorer, дакладней, напісана, што гатова, але нічога няма. Гэта толькі для мяне такая ласка ці як? На_жаль! Балаксонаў напісаў чудовішчна захапляльную рэч. Чытаў і плакаў. Малайца! 2ТТ Сапраўдны літаратар не павінны турбавацца правільнасьцю напісаньня ўсякай бздуры. Ёсьць жа легіён бяздарных ды граматных рэдактараў. ;) 2stanouchy на жаль, на памяць, на храна Трэба такія рэчы ведаць. А радактары тожа людзі. іх шкадаваць трэба. Тэма для асобнае галімкі: беларуская рэдактарская школа і яе, блін, ушчэнт заняпад. Без камэнтароў, спадарства. Пачытайце рукапісы Эйнштэйна, пакуль не згарэлі ад зласьлівасьці. Ё межы? Спадару Балахонаву, Вы напісалі сапраўды станоўчую рэч. На праўду Тэзэй. Эка ды й годзе. Мы ў афігеньні! Шчыра. напраўду 8) Пра якую рэч вядзецца? Шчырасьць нам уім толькі сьніцца, калі сны адпачываюць ад кашмараў. А хто знае, што сталася з сайтам "Нашае Нівы"? 2Stach: Прасьцей пазваніць і спытаць: "вілкіком":6133232; "мытыся": 7077329 Але, калі не памыляюся, сайт зьбіраліся мяняць. Мо' акурат гэты час настаў. 2балаксонаў Пра Пенікса, ясен-красен. Ці Вас толькі меркаваньне Чытачкі цікавіла? :-{ 2Balaxonau: Я тут ў замежжы, пазваніць не магу 2stanouchy: Дзякуй-дзякуй! Проста ў кантэксьце з астатнімі камэнтарамі Ваш выглядаў шматсэнсоўным. Пару слоў пра наш кнігагандаль. Збіралася падарыць сяброўцы кнігу Алены Брава "Каменданцкі час для ластавак". Мн.: Маст.літ., 2004. Дарэчы, дарэчы Мне гэтая кніжка яшчэ летам трапілася. Аповесьць спадабалася, хутчэй нават не па форме, а па тэме. Страшэнна цікава было пачытаць пра досьвед жыцьця ў сапраўды закрытым грамадзтве. Шмат паралеляў. А вось апавяданьні пачалі загружваць, пад канец нават раздражняла памкненьне аўтаркі разабрацца з уласнымі комплексамі. Але побач з гэтай кніжкай ляжаў томік чарговага графанама "Мужчина окаянный". :(( ой, я не помню,якая там кніга побач у той час была Я мяркую, яны іх калі-нікалі перасоўваюць, пыл выціраюць. :))) Так, па тэме, згодна. Вось чытала б і чытала пра гарачых кубінцаў і кубінак (жарт). Я калісь казала, што прачытаўшы аповесць "Каменданцкі час для ластавак", я спужалася, бо складана далей працягваць, каб гэтак жа захапляльна і не ведаю разумна, ці што? Ёсць у аўтаркі схільнасць да залішняга філасофствавання (і ў рэцэнзіях гэтая хіба адзначалася), але я пакуль магу цярпець. Здаецца, мяжу яна яшчэ не перайшла. Запрасіць бы яе на Літару. Яна ж "заінтэрнетаваная". :) Не філясофстваваньне, а самакапаньне. Пад канец гэта нават напружвала. А дзе мяжа між "напружваннем" і "забаўленнем"? У ідэальным творы (якога не існуе) усё мусць быць у ідэальных прапорцыях.І вось да гэтых прапорцый трэба імкнуцца. Ідэальным пісьменнікам. :)))) Вы ня так зразумелі, напэўна. :)) Тут маё суб'ектыўнае непрыняцьцё літаратуры, якая для пісьменьніка толькі спосаб разабрацца з уласнымі псыхалягічнымі праблемамі. Канечне ж, любы твор ёсьць у некаторай ступені сублімацыяй-кампэнсацыяй і г.д., але ж якраз у Алены Бравы разумная прапорцыя ня вытрыманая. Гэты лейтматыў усіх тэкстаў, якія увайшлі ў кніжку дзяўчынка, зашуганая жорсткай, уладарнай маці Звычайнае "грузілава": паглядзіце на мяне, якая я няшчасная. Мастацтва заканчваецца й пачынаецца сэанс псыхааналізу з поўным выкрыцьцём. Шаноўная чытачка! У новым "АРХЭ" - ваша прыватная перапіска з Аркушам і нататкі пра літсуполкі.Там вы напісалі, ўто добра знаёмы з эўрапейскімі літсуполкамі Вельмі цікая заява.Не маглі бы пашырыць гэты сказ і ўдакладніць, што хаваецца за гэтымі ведамі? 2Чытач "ARCHE": А што яшчэ там? Зьмест на сайце ёсьць, а вось цікава зьмесьціва, пакуль сьвежы № не дайшоў да нашых мясьцін. Даражэнькая Аксана, ці адказваеш "за базар" :)?: 1. "НІХТО з маіх аднакурсьнікаў ня ведаў пра іх ("Тут-х") Я ведаю прынамсі 2-х, хто ведаў. 2. "Для большасьці студэнтаў філфаку Сыс - ніхто". Ня праўда. Зь людзей, зь якімі я хадзіў на спэцсэмінар па суч. паэзіі да Пашкевіча (усе маладзейшыя нас на 2 курсы), на пытаньне каго любіце з паэзіі 3 дзяўчынкі зь 5 згадвалі Сыса. А хто й для каго на філфаку НЕХТА? 3. "Ніхто ня піша ўспамінаў пра "Тутэйшых". Можа, й так, але скуль гэта ведама сп. Козіку? сп. Козік, Я СЁНЬНЯ ЧЫТАЮ МАЯКОЎСКАГА!! Калі пра мяне тут згадваюць, значыцца, я ўсё яшчэ Чытачка АРХЭ. :))) "Шаноўная чытачка! У новым "АРХЭ" - ваша прыватная перапіска з Аркушам і нататкі пра літсуполкі.Там вы напісалі, што добра знаёмы з эўрапейскімі літсуполкамі…Вельмі цікавая заява.Не маглі бы пашырыць гэты сказ і ўдакладніць, што хаваецца за гэтымі ведамі? напiсаў Чытач "ARCHE" 23.01.2005, 22:12" Мушу вас расчараваць, гэтае веданне не было дадзена мне ад нараджэння. :)) Крыніца інфармацыі банальная: кніжкі разумныя чытаю на замежных мовах. Цікавая заява? Звычайная, усё-ткі літаб'яднанні - тэма маёй дысертацыі. Што хаваецца за ведамі? Назвы, краіны, даты, гістарычныя падзеі, маніфесты, сувязі і іншае. У выпадку склероза я ведаю, дзе гэтую інфармацыю можна ўдакладніць. А для душы - показкі з гісторыі розных літаб'яднанняў; тое, што я распавядаю сябрам. Ці задаволіла я вашую цікаўнасць, спадар "Чытач АРХЭ"? ;)) За “базар” адкажу з радасцю: для такой “балакучай” дзяўчыны, як Чытачка АРХЭ, гэта яшчэ адна нагода “пабазарыць”. 1.Заўвагу прымаю: наступным разам, калі буду пісаць пра “вядомасць/невядомасць” “Тутэйшых”, удакладню: Ніхто, акрамя дваіх маіх аднакурснікаў :))) 2 з 111 чалавек . Нават 1 працэнт не набіраецца На 5 курсе (тэарэтычна) пра іх мусілі ведаць усе, бо яны згадваліся ў лекцыі. Але нават на 5 курсе, калі аднакурснікі пыталі мяне пра тэму дыпломнай, пасля назвы я, ужо навучаная папярэднімі размовамі, адразу ж называла прозвішчы пісьменнікаў і гады існавання таварыства. Да таго ж, калі чапляцца, то можна павярнуць пытанне інакш: ведаць “Тутэйшых” і ведаць “тутэйшаўцаў”. Колькі людзей чытала творы Глобуса, а колькі з іх ведае пра яго ўдзел у “Тутэйшых”. Прынамсі, адзін мой аднакурснік (калега, мы з ім былі ў аднаго кіраўніка) на нейкай канферэнцыі “засыпаў” дзяўчыну, якая аналізавала нешта з творчасці Федарэнкі, пытаннем: “У якім літаб’яднанні пісьменнік быў у маладыя гады?”. Як кажуць, рабіце высновы 2.Для большасці студэнтаў філфаку Класічнае, замежнае, славянскае, рускае аддзеленне :))) А спецсемінар не паказчык. У нашым дык ягоную паэзію ніхто не любіў (альбо нават і не ведаў), дык што ён пасля гэтага не паэт? :)))) “А хто й для каго на філфаку НЕХТА?” Пытанне шыкоўнае Светапогляднае Баюся, што пераважная большасць Нехта адышла ў лепшы свет. 3.Відаць, гэтае пытанне не да мяне. Магчыма, нехта піша, але не друкуе. Але баюся, што сапраўды ніхто не піша. Па-першае, гэта патрабуе часу і падрыхтоўкі. Перагледзець дзённік, здымкі, нешта прыгадаць Калі сесці і адразу напісаць, то такое і атрымаецца - “адразу напісанае”. Па-другое, калі не было дзённіка, то цяжка нешта прыгадаць карыснае. Але я, напрыклад, была б удзячна нават за любую дробязь: за прыгаданы дыялог, за нейкую тадышнюю ацэнку чыёйсці творчасці, за расповед пра асабістыя стасункі, за фотаздымкі Па-трэцяе, напэўна, трэба вызначацца з роляй “Тутэйшых” тады і цяпер. І ўспаміны наогул лягчэй не пісаць, а надыктоўваць Чытачам "Роднага слова" прысвячаецца Сёння заходзіла ў “Роднае слова”. Каля пад’езда стаяць трое мужчын, а дамафон вішчыць-надрываецца: ніхто не адказвае. Адзін з іх, прачытаўшы надпіс над дамафонам, кажа, маўляў, пазвонім у Роднае слова. Там адказваюць, і мужчына пафасна выгуквае: Чытацель! :))) Бедныя пісьменьнікі!Аказваецца не жыць ім бяз літсуполак!А ў некаторых краінах чамусці існуюць.Якія неравіліныя краіны.:) І няма на іх Чытачкі АРХЭ! А наконт ведаў, з замежных кніжак, дык не перабольшвайце іх!!! Чытачу АРХЭ Шаноўны спадар, у мяне склалася ўражанне, што пра мой сціплы допіс у АРХЭ вы ведаеце з чужых слоў. Таму прапаноўваю вашай увазе тыя фрагменты, дзе згадваюцца замежныя літаб'яднанні. Стар. 181. "Пазнаёміўшыся больш падрабязна з гісторыяй еўрапейскіх (у тым ліку беларускіх) суполак, я заўважыла, што надзвычай рэдка літаратурны гурток аб'ядноўвае раўналеткаў, адно дэмаграфічнае пакаленне" Стар. 182 "Я цяпер прасочваю гісторыю еўрапейскіх суполак ХХ стагоддзя " Мае веды перабольшылі вы. :)) Дзякуй. Але, на жаль, чым болей даведваешся, тым болей разумееш, што нічога не ведаеш. (с) Магчыма, вам хацелася б, каб я наведвала з дыктафонам еўрапейскіх пісьменнікаў (як я гэта раблю з удзельнікамі беларускіх літаб'яднанняў), але (на шчасце) пра гэта парупіліся еўрапейскія даследчыкі. А, дарэчы, чым вам кнігі не дагадзілі? Якую крыніцу інфармацыі вы палічылі б саліднай? Дзе я сказала, што без літсуполак пісьменнікам не жыць? :)))) Нейкая ў вас няправільная тэлепатыя: чытаюцца не мае думкі :))) Аксана! Дзякуй вялікі за артыкул у АХРЕ! ;-Так трымаць! Сяргей, дзякуй! Мне здаецца, што тут больш дарэчы "Так трымацца!" :)))) Спадар Балахонаў, прачытала я "даследаванне" пра птушку Фенікс. :))) А вы ведаеце, яна не знікла ў 1986. Калі вы ўважліва чытаеце "Гомельскую праўду", то маглі заўважыць допіс пра лоеўскага бусла, прыручанага жыхарамі. ;)Працягвайце росшукі! :))) Ідэя цудоўная. А выкананне Спачатку мне хацелася, каб усё было гэтак жа "нязмушана", як і пра Акадэмічную канферэнцыю 1926 года. :))) А пасля зразумела, што, напэўна, так правільней: балансаванне стылю на мяжы "навуковасці". 2Чытачка АРХЭ: Дзякуй. Пра бусла (чорнага) быў парадыйны (?) загруз на форуме Беларускай Палічкі - www.knihi.com/forum/forum.html?id=666&st З.Ы.Ага, а пра спадніцы скінутыя нічога не было :)) Сяргей Балахонаў, пра лоеўскага бусла распавядалі сёння па тэлебачанні. Тэма паступова набывае актуальнасць. :))) Дарэчы, аказалася, што ў вольным пераказе вашыя творы больш "шчыльна" кладуцца ў рэчышча постмадэрнізму. :)))Я старалася пераказваць так, каб штосьці расказаць, але не ўсё Каб зацікавіць, каб чалавеку самому захацелася прачытаць. Атрымалася :)) Дзякуй за прамоцыю :) На здароўечка! :) Лічу сваім абавязкам паціху піярыць цікавыя творы. На жаль, не заўсёды ёсць час пісаць нешта пра вартыя кнігі і творы, дык хаця б людзям распавядаю пра іх наяўнасць. І што б мы без цябе рабілі, Аксана? балансаванне стылю на мяжы "навуковасці" - Балахонаў, табе не смешна за такі "піяр" дзякаваць? 2Людзі: Мне заўсёды сьмешна. 2Людзі: Што б вы рабілі без мяне? Няправільна пастаўлена пытанне! Што б я рабіла без вас? :))) "Піяр", кажаце, дрэнны? Пасля такога "піярчыка" твор прачыталі тры прафесійных філолага. Калі мне вернуць часопіс, я яшчэ некалькім калегам прапаную пачытаць. Наконт смешнасці Сапраўды, мне хацелася, каб твор быў смяшнейшы Гэтаксама, як у творах некаторых іншых пісьменнікаў мне хочацца "больш сюжэта" альбо "меней пафаснасці" Але гэта мае праблемы, праўда? ;))) 2aksana: Самаому хацелася б больш сьмеха. але, што атрымалася. Балахонаў, твор вельмі сьмешны!! І зусім не праз тое клятае "балянсаваньне" (слова ж якое, блін). Сьмешна, бо сьвежа й нечакана. Бо не адразу распазнаецца "містыфікацыя", бо торкае афарыстычнасьць (Іосіф Лёсік з пёніксам і "А лоха в дар"). і якраз-такі вышэйшая ступень гратэскавай патаснасьці! А як толькі пачынаецца псэўда-літаратуразнаўчае фармуляваньне-талкаваньне - усё хараство твору канае. Ды й наагул - гэта ня тае рэч, якую трэба "піярыць". Такое кожны мусіць знайсьці сам. Без ансамбля. 2Людзь: Дзякі! У ідэале мусіла б быць так, як Вы напісалі. Але ў нас такая завядзёнка: покуль носам хто-небудзь ня пне ў кнігу, часопіс, газэту, многія і не заўважаць. З.Ы. Проста пытаньне: кідаць містыфікацыі ці не? Ёсьць задума, але ў ёй крыецца пагроза, што сьмеху будзе мала. кідаць містыфікацыі ці не? Калі можаце не пісаць - не пішыце! (падаецца Брыль адказаў так пачаткоўцу на пытаньне, ці варта яму займацца творчасью). Ну, Вы як дзіця, далібог. :) 2stanouchy: А калі ведаю, што магу, але ня ведаю ці варта? Я тут пра чытацкі попыт. Сяргей, а можа ну іх, тыя канцэпцыі? Можа паменей тых містыфікацыяў-правакацыяў-алюзіяў з рэмінісцэнцыямі, а штосьці душэўнае, га?.. 2Вусатая nata: Пра піцерскі дождж? Піцерскі дождж, менскі сьнег, кіеўскае сонца Я тут "Сьмерць лютністы" прачытала й падалося мне, што занадта Вы зацыклены на нейкай праграме, у рамкі якой хочаце абавязкова ўкласьціся. Каб усе прыкметы постмадэрнізму чытач у Вас знайшоў і каб у чытача ня ўзьнікла сумневаў у тым, што Вы і ёсьць той самы Тэзэй. :) А ну яе тую праграму! Чытацкі попыт высьвятляць ня мае сэнсу. У Вас наўрад ці атрымаецца пісаць камэрцыйна пасьпяховыя тэксты на беларускім матэрыяле. Ці ёсьць у Вас нешта агульначалавечае? :)) 2Вусатая nata: Агульначалавечага няма. Праграмы няма. Постмадэрнізму няма. Цыклаў няма. Камэрцыі няма. Я ёсьць. Балахонаву А я з Вусатай Натай згодна: нейкая зацыкленасць адчуваецца. Хаця б у зацятых надпісах на вашым сайце ;)) Наконт камерцыйнай паспяховасці. Не мае тут значэння матэрыял, аўтар і г.д. Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны). Вядома ж, лепшы варыянт - рэклама ў СМІ. Але тады камерцыйнага поспеху не будзе дакладна, хоць кніга мо і раскупіцца. Ды гэта ўсё агульныя развагі. Мяркую, ніхто гэта не даследаваў. Бо ніхто не замаўляў? АЛЕ (Ведаеце, як у падручніках пішуць пра выключэнне): няблага раскупаюцца кнігі класікаў са школьнай праграмы. :)) Містыфікацыі пішыце. Калі ёсць задумкі, калі ёсць імпэт А чытачы калі-небудзь будуць Прынамсі, гэтым зручна суцяшацца :) Вось жа Ёсць "Код да Вінчы" Модна містыфікаваць мастацтва! МММ :))) >>>Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны). І будзе вам беларускі Каэльё. :)) Дарэчы, ён сапраўды шмат сустракаецца з чытачамі й прадае ім кніжкі. Але гэта толькі частка рэклямнай кампаніі. Як з гэтым можна быць у Беларусі я пакуль слаба ўяўляю. Піярыцца трэба й піярыцца любым даступным чынам. Але ж я б усё ж раіла спадару Балахонаву паралельна з самапіярам зьдзейсьнік і некаторую рэвізію сваіх эстэтычных поглядаў. Без фанатызму, вядома ж. ;-) 2aksana: Ды халера з тым сайтам. Хто на яго ходзіць, акром некалькіх чалавек? 2Вусатая nata: >Без фанатызму, вядома ж. ;-) Вельмі знаёмая фраза, цётачка ;-) За эстэтычныя погляды тутака апраўдвацца ня буду. Наўмысна нешта зьмяняць, калі ня бачыш патрэбы, думаю, няварта. ЗЫ. Ордэн піяраў? Бычок Мінатаўрык упёрся рогам? :) Аднарогам. >>>Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны). >>>Як з гэтым можна быць у Беларусі я пакуль слаба ўяўляю. Выступаюць беларускія пісьменнікі ў школах, універсітэтах, той жа Арлоў ездзіць па Беларусі, бумбамлітаўцы і шмэрцверкаўцы ладзяць выступы ў кнігарнях, вечарыны ў Доме літаратара і г.д. Іншая справа, што рускамоўная і беларускамоўная культуры на 90% існуюць як паралельныя сусветы. І самае складанае - наладзіць прарывы з аднаго сусвета ў другі. Вось, напрыклад, артыкулы Рублеўскай у СБ. 2aksana: >Выступаюць беларускія пісьменнікі ў школах, універсітэтах, той жа Арлоў ездзіць па Беларусі etc. Згодны. Беларускі вымушаны вагантызм (калі так льга акрэсьліць гэтую зьяву) адзін з спосабаў кантакту з разнаплянавым чытачом. Карысьці гэтага не адмаўляю. Але тут загваздка: з чым да народа ехаць (ісьці), калі пра цябе няма нават мінімальнага ўяўленьня? Прарваць жа межы памянёных сусьветаў будзе датуль немагчыма, дакуль дзяржава будзе грунтавацца на антыбеларускіх прынцыпах. Спадарства, а вы толькі з аднаго боку ўяўляеце сабе прарыў гэтай мяжы? 2Warwick: Што маеце на ўвазе? Яны зьядуць нас? Дык мы і так між іхных трыбухоў. Зваотрная сытуацыя? Патрэбна прасьвятленьне. Але скуль яно возьмецца, калі 10 гадоў прафукалі, не зачыніўшы інфармацыйна-культурную прастору з Расеяй. Пішу пытанні для гутаркі з пісьменнікам. Мама падышла, кінула позірк на манітор і кажа: - Ты яшчэ адно пытанне забыла напісаць - Якое пытанне? - З якой бы Чытачкай АРХЭ вы жадалі б рашыць рад вапросаў?.. :)))) напiсаў Сяргей Балахонаў: "Але тут загваздка: з чым да народа ехаць (ісьці), калі пра цябе няма нават мінімальнага ўяўленьня?" Усё проста: дамаўляецеся з адміністрацыяй установы, дзе плануеце выступаць, напярэдадні выступа вешаеце посцер са сваёй выявай і подпісам, маўляў, Тэзэй беларускага постмадэрнізму А калі вы гэта наладзіце напярэдадні Дня ведаў 2Чытачка АРХЭ: :))) Сёння год майму форуму. 18 лютага. Калі б ведала, хто заснавальнік форума, купіла б торт, адсвяткавалі б :)))) Аксана, я магу здаць таго заснавальніка форума. Праўда, ён піва з большай ахвотай спажывае, чым торцікі. :))) А ў мяне ёсьць пытаньне: як прадалася "Ляўша на тэнісным корце"? У сэнсе, на колькі адсоткаў наклад рэалізаваны і ці рабілі Вы нейкія адмысловыя захады, каб яго рэалізаваць? Вусатай Наце Захадаў не рабіла аніякіх, але вынікі пераўзышлі ўсялякія чаканні: сярод пакупнікоў былі не толькі мае знаёмыя. :))) Заснавальніка здавайце. Торцік аддам вам. :)))) Я б таксама ёй торцік аддаў :) Насамрэч, мне, канешне, хочацца торцік з'есці самой. Але не агораю. :))) Кушайце, кушайце! Я на дыеце акурат. А заставальника шукайце сярод квяцистых дзикуноу. ;-) Сёння мяне разбудзілі першакрасавіцкай смс-кай. Так што на той момант, калі мама забрала сённяшнюю пошту, я была маральна падрыхтаваная да свята. Мама гартае "ЛіМ" і раптам кажа - Тут на фота наш Яраслаў! /мой малодшы брат/ Я абсалютна спакойна: - Я ведаю 1 красавіка - Ды не, сапраўды. Аказалася, што ў нумары надрукаваны артыкул пра філфакаўскія альманахі "Скрыпторый - 1", "Скрыпторый - 2" і г.д. А прэзентацыі ладзяцца штогод увесну ў Вязынцы. І ў гэтым годзе я брата якраз запрасіла далучыцца. Фотаздымкаў атрымалася дастаткова: усе + я (фатаграфуе брат); усе + брат (фатаграфую я). Дык вось адзін з такіх здымкаў і быў, аказваецца, выбраны для друку. Брат там выглядае салідна рыхтык паэт-пачатковец. :))) <a href=> спрабую зладзіць з тэгамі гэтых не ведаю </a> ааа параметры не задала ладна іншым разам Rydel23 ухваліў гэты форум: forums.fromby.net/ Згодна. Аватаркі, подпісы, магчымасць рэдагавання і выдалення сваіх допісаў. Лічыцца колькасць допісаў па тэмах і па асобах, а таксама колькасць праглядаў тэмы. Смайлы! Усё тое, чаго мне так бракуе на Літары. Эх Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|