| Вiтаю, дружа! |
| увайсьцi | зарэгiстравацца |
|
Што вы скажаце наконт гатычнай рэвалюцыі (у шырокім сэнсе)? A dzie mozna knihu nabyc? Прадаецца традыцыйна - на ТБМ, у Акадэмкнізе і г.д. А што за Логвінаў? малайчына нейкі, маладых выдае. "У кнізе арганічна знітоўваюцца ледзь не ўсе сусветныя традыцыяналістычныя сістэмы, што дае пэўную нагоду прылічыць творчасць Ясэпкіна да “постмадэрнізму па змесце”." Ну й завернута. Гэта якія ж такія сістэмы? І калі "традыцыяналістычныя" - чаму постмадэрнізм? Не існуе "постмадэрнізму па зьмесьце", як і п-му па форме. У нас яго [п-му], як слушна даводзіць сп. Бабкоў, наагул нямашака. Ён (гэты самы, не буде помянуты всуе) немажлівы, на жаль (чытай: на шчасьце), ва ўмовах сёньнешняга культурнага ды й сацыяльнага кантэксту (у пост-Саўдэпіі). Таму папрашу не выражацца. "Незвычайным падаецца аўтарскае маўленне. У Ясэпкіна любое слова, любое паняцце свядома перагортваецца." Ну, незвычайнага тут нічога няма. Гэта яшчэ з часоў пана Катлярэўскага (постмадэрніст такі ўкраінскі) ідзе. Травесьція называецца. Ці чулі?.. Шкада, рэцэнзія ніякая (добра, што невялікая), а вершы ёсьць вельмі неблагія. Таму й шкада. %) Рэфлексіі Ясэпкіна выклікаюць адзіны рэфлекс рвотны. Ды і не малады ён дзядзька на фотцы ў кнізе стары барадаты яўрэй. І піша па -расейску. Мовай ну, прыкладна, Трэдзіякоўскага. Маскальства гэта, а не готыка. Нам гэта трэба? Гэта адназначна цікавей за Глобуса. І чаму "ня трэба"? Таму што габрэй? Наконт маскалькасці вы, Мурынчык, не маеце рацыі. Таму што гэткая ж самая кніга існуе і па беларуску. Гэта не пераклад па вялікаму рахунку. Проста, наколькі я чула, існуюць пэўныя праблемы з выданнем. Сама ж кніга, калі не памыляюся, ужо існуе ў макеце. Тое, што я чытала па беларуску, мне падабаецца значна больш, чым у расейскім варыянце. Па беларуску яно, сапраўды, гучыць як готыка. Напэўна існуе яшчэ адзін Ясэпкін шчыры беларус і сапраўдны готык. Але той, што выдаў рускамоўную кнігу вершаў нездар. А што да маёй жыдафобіі Вы мяне яшчэ ў расізме абвінавацьце! Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|